zenici predstava

Udruga sveti Jeronim u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost organizira dramsku predstavu pod nazivom Ženici koja će biti u četvrtak, 28. Listopada u 18 sati u kinu sveti Juraj u Kaštel Sućurcu. Ulaz je slobodan, ali je zbog trenutnih epidemioloških mjera broj gledatelja ograničen, uz obavezno nošenje predočenje covid potvrde te uz poštivanje ostalih epidemioloških preporuka. Gledalište će se otvoriti pola sata prije početka predstave.

Opširnije...

krstic tomica

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u srijedu, 20. listopada u 19 sati Gradska knjižnica Kaštela u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću organizira multimedijalno putopisno predavanje Tomice Kristića pod naslovom “Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda” uz predstavljanje knjige “Putovanje u Međuzemlje”. Predavanje će se održati uz ograničen broj posjetitelja i uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Opširnije...

 mala glende

OTVARANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE U KAŠTELIMA
Gradska knjižnica Kaštela u petak je povodom otvaranja Mjeseca hrvatske knjige u Kaštel Sućurcu organizirala predstavljanje zbornika humorističnih priča “Pinka smija”. Zbornik sadrži priče, glende i batude raznih autora koji su sudjelovali na prošlogodišnjem natječaju Gradske knjižnice Kaštela, a kojeg su predstavili ravnateljica knjižnice Renata Dobrić i  Ivica Žegarac Žuti.

Opširnije...

gkk mala

SVAKI PETAK DO 15. STUDENOG VRAĆANJE KNJIGE  BEZ NAPLATE ZAKASNINE
Ajmo hrvati se s knjigom! moto je obilježavanja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige posvećenog hrvatskim autorima i hrvatskoj knjizi i književnosti na temu Hrvatski autori u Godini čitanja, a u povodu 500. obljetnice tiskanja Judite Marka Marulića. Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog te će u tom vremenu u Kaštelima biti organizirana brojna događanja.

Opširnije...

mala

U subotu 2. listopada, u dvorani pastoralnog centra Svete Lucije u Kaštel Štafiliću, održana je promocija prve zbirke pjesama Ivanke Biluš – Gagić pod nazivom „Stazama života“. U sklopu promocije održala se i izložba njenih slika. Zbirka je to pjesama koja govori o životu same autorice od njenog odrastanja pa sve do dana današnjeg. Opisuje nam svoje bogato životno iskustvo koje je stekla živeći i radeći u Parizu, ali uvijek osjećajući čežnju za rodnim krajem zbog čega se i vratila te osnovala obitelj.

Opširnije...

gkk mala

NAGRADE, PRIZNANJA I ZAHVALNICE NAJUSPJEŠNIJIM ČITAČIMA TIJEKOM LJETA
U predvorju dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću danas je upriličena dodjela nagrada,  priznanja i zahvalnica najuspješnijim natjecateljima Ljetnog natjecanja u čitanju koje je Gradska knjižnica Kaštela organizirala u sklopu programa poticanja čitanja za djecu i mlade pod naslovom Ljetni književni izazov - čitajte i osvojite nagrade!

Opširnije...

knjige

PROJEKT POTICANJA ČITANJA TIJEKOM LJETA 
Dodjela nagrada sudionicima Ljetnog književnog izazova 2021. Gradske knjižnice Kaštela održat će se u četvrtak 30. rujna u 10.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću na otvorenom, ispred odjela Gradske knjižnice Kaštela uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

Opširnije...

rugalica

Zbog kišnog vremena koje sinoć zahvatilo Kaštela, projekcija klasika To Kill a Mockingbird ili Ubiti pticu rugalicu iz 1962., Roberta Mulligana, odgođena je za danas, 28. rujna te će biti prikazan u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću u 19.30 sati. Ulaz je besplatan.

Opširnije...

zlatovez

Prema informacijama iz Gradske knjižnice Kaštela, izložbu kaštelanske umjetnice Mirjane Ojdenić „Izložba u zlatovezu“, zainteresirani mogu pogledati do 30. rujna u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

knjiga mala

U petak 24. rujna, u župnoj crkvi sv. Petra ap. u Kaštel Novom, u sklopu trodnevnog seminara duhovne obnove pod nazivom Tabgha, održano je predstavljanje devete knjige Marija Žuvele „Uspjeh i smisao“. Knjigu su predstavili župnik don Darijo Čorić, Anamarija Botić i sam autor. 

Opširnije...

mid

'Legenda o Miljenku i Dobrili' naziv je predstave koja je 1. kolovoza 2021. uprizorena na autentičnom lokalitetu pred dvorcem Vitturi u Kaštel Lukšiću. Ansambl pod vodstvom redateljice Mladenke Gruica još je jednom oduševio publiku svojim uprizorenjem priče o najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima. Priču je napisao Marko Kažotić, prilagodio Dinko Morović, a Gruica potpisuje adaptaciju i režiju predstave.

Opširnije...

mala

U PETAK NOVA PRILIKA ZA POGLEDATI PREDSTAVU
Orwellova Životinjska farma, jedna od najpopularnijih knjiga sredine prošlog stoljeća, bila je podložak pri nastajanju istoimene predstave u izvedbi gimnazijske dramske scene Kraljica iz Splita, koju je kaštelanska publika imala priliku odgledati u srijedu navečer u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

ok kastela1

Natječaj namijenjen kreativcima, amaterima i profesionalcima  svih profila, za sudjelovanje u projektu Olimpijada kulture Kaštela, a kojem je cilj prezentirati rad kako kreativaca koji su već postigli uspjeh tako i mladih još neafirmiranih kreativaca, obogatiti jesenski period u Kaštelima različitim kulturnim događanjima, kao i potaknuti nove obrtno-trgovačke sadržaje, prema najavama bit će produžen i nakon roka od 28. rujna kako bi omogućili svim zainteresiranima da se prijave na natječaj.

Opširnije...

ministarstvo kulture

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi te nakon provedenih konzultacija s kulturnim vijećima i povjerenstvima, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske raspisalo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu, s rokom podnošenja prijava u razdoblju od 20. rujna do 20. listopada 2021. godine.

Opširnije...

landscape

Filmom splitskog autora Bruna Pavića “Nulti krajolik”, u kinu Karaman je u srijedu navečer otvoren 25. Splitski filmski festival/Međunarodni festival novog filma, najstarija filmska/ medijska manifestacija u Hrvatskoj, javlja Nacional.

Opširnije...

mala

MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA
Članovi kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula iz Kaštel Kambelovca u utorak su sudjelovali na 4. Alkafestu, međunarodnom kazališnom festivalu koji se do nedjelje održava u sinjskom Gradskom kinu u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta i pod pokroviteljstvom Grada Sinja.

Opširnije...

 ubiti pticu rugalicu

UBITI PTICU RUGALICU
U sklopu projekta Aktiviraj se i kreni! Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ organizira u suradnji s Udrugom maslinara Mastrinka besplatne filmske projekcije za ljubitelje filmskih klasika. Prva projekcija je u pettak, 17. rujna u 20.30 sati u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Opširnije...

budisa

Gradska knjižnica Kaštela pokrenula je novi projekt pod naslovom Kaštelanska baštinska ćakula u sklopu kojeg će objavljivati razgovore sa zanimljivim sugovornicima koji (prvenstveno) žive na području Kaštela, a koji se bave književnošću, glazbom, slikarstvom, plesom, vinarstvom, vinogradarstvom, gastronomijom, turizmom te očuvanjem baštine.

Opširnije...

ok kastela

Projekt Olimpijada kulture Kaštela namijenjen je kreativcima amaterima i profesionalcima. Radi se o Projektu koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije, a posebno i sve kreativce te povećan turistički potencijal Kaštela kroz projekt Kreativna ulica kaštelanskog crljenka.

Opširnije...

Sa trinaest ulomaka najpopularnije i u svijetu najizvođenije Hrvatske opere Ero s onoga svijeta sinoć je pred brojnom publikom zatvoreno Kaštelansko kulturno ljeto na način kakav i priliči ovoj velikoj manifestaciji koja je unatoč poteškoćama s pandemijom i ove godine Kaštelanima i gostima donijela sedamdesetak događanja.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij