hren

IZ SDP-A POKUDE NA RAČUN KOMUNALE, POHVALE ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI
Program održavanja komunalne infrastrukture za 2016. godinu, o kojem se odlučivalo na sjednici Gradskog vijeća ovog četvrtka, također je izazvao niz primjedbi od strane vijećnika SDP-a.

Kao i na prethodnoj točki dnevnog reda o izgradnji objekata komunalne infrastrukture, Dražen Đaković stavio je primjedbu na nesklad i neusuglašenost Plana razvojnih programa i Programa održavanja komunalne infrastrukture, ustvrdivši da zakonske odredbe traže da Plan i Program budu usklađeni.

Đakoviću su na njegove primjedbe odgovarale pročelnice Marija Pelivan, Marija Matija Đikić te upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj, no Đaković je ostao pri svojim tvrdnjama te na kraju zaključio da teme o kojima se raspravlja i odlučuje, a vezane su uz Upravni odjel za komunalu,  već godinama uvijek oduzimaju najviše vremena na sjednicama i najčešće upravo akti iz tog Upravnog odjela naknadno često dolaze ispravljani pred vijećnike.


Dražen Đaković

U raspravu na ovu temu uključio se i HDZ-ovac Petar Mustapić, koji je kazao kako ga je ova rasprava podsjetila na temu je li više 56 ili 59, vjerojatno aludirajući na izborne rezultate.

Vijećnici HDZ-a i ovaj su program izglasali, a zanimljivo je da je Dražen Đaković u jednom trenutku pitao razumiju li ostali vijećnici o čemu on govori.

- Očito da razumiju jer nitko se ne javlja za postaviti dodatna pitanja – odgovorio mu je predsjednik Gradskog vijeća, Denis Ivanović.

Za razliku od programa vezanih uz komunalu, SDP-ovci nisu imali primjedbe na programe javnih potreba u socijalnoj zaštiti, predškolskom odgoju, tehničkoj kulturi, kulturi, sportu i programu za udruge, već je Đaković javno pohvalio Upravni odjel za društvene djelatnosti i pročelnicu Sandru Zokić za rad i transparentnost.
Upravo zato SDP-ovci su zajedno s HDZ-ovcima ove programe usvojili dok su Berketovi vijećnici bili suzdržani.

Kako je najavila pročelnica Sandra Zokić. Prema zakonskoj uredbi detaljni plan raspodjele sredstava po ovim programima, pred vijećnicima će se naći na nekoj od idućih sjednica Gradskog vijeća.

Na ovoj sjednici usvojeno je i izvješće o radu gradonačelnika u prvom polugodištu ove godine, prijedlog odluke o izradi UPU-a  br. 18, izmjene Plana gospodarenja otpadom, Odluka o davanju suglasnosti na Program rada Savjeta mladih, prihvaćena je izmjena u Odluci o reklamiranju i Odluci o osnivanju stožera civilne zaštite, a izmjene je doživjela i odluka o plaćama službenika i namještenika te gradonačelnika i njegovih zamjenika, prema kojima se uvodi naziv radnog mjesta viši suradnik – koordinator, povećava se razlika u koeficijentu za plaću gradonačelnika u odnosu na zamjenike, a gradonačelnik i zamjenici njome gube dio materijalnih dodatak koje su prije imali isto kao gradski službenici.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij