hren

U Gradu Splitu, u zgradi Banovine predstavnici i čelnici 12 gradova i općina zajednički su potpisali Sporazum o suradnji na izradi i provedbi Strategije razvoja urbane aglomeracije. Riječ je o dokumentu kojim bi se trebala odrediti prioritetna područja ulaganja za urbanu aglomeraciju Split, radi odabira i provođenja projekata za održivi urbani razvoj u okviru novog mehanizma EU kohezijske politike – integrirana teritorijalna ulaganja (ITU).

Potpisivanjem sporazuma krenuti će izrada strategije koja će obuhvatiti swot analizu, definiranje razvojnih prioriteta i izradu plana provedbe. Usvajanje strategije očekuje se u ožujku 2016.g.

Grad Split je u suradnji sa Sveučilištem Split izradio Sporazum kojem su se odazvale općine i gradovi na području srednje Dalmacije sa zajedničkim ciljem – povlačenje sredstava iz EU fondova čemu treba prethoditi formirana strategija aglomeracijskog razvoja.

Sporazum o suradnji 07. rujna 2015.g. potpisali su Grad Split, Kaštela, Trogir, Solin, Sinj, općina Dicmo, Dugi rat, Dugopolje, Klis, Lećevica, Muć i Podstrana.

Izvor: Kastela.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij