mala

Ni južina i kiša nisu spriječili desetak kaštelanskih umirovljenika i umirovljenica da prisustvuju kulinarskoj radionici u dvorcu Rušinac, u Kaštel Lukšiću koja se održala ovog ponedjeljka u prijepodnevnim satima, u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“. Radionicu je organizirala Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“, a vodio ju je kogo Tomislav Zoko.

Sudionici su imali priliku vidjeti kako profesionalni kuhar priprema brza jela, umake i zalogajčiće koje će nakon sudjelovanja na radionici i sami sudionici znati pripremiti svojim ukućanima i gostima. Tako su na meniju bili mini burgeri, brusketi s pršutom i kozicama, pileće roladice, pašteta od bakalara s hrskavom pancetom i namaz od boba. Nije nedostajalo pitanja pa su tako sudionici dobili odgovore na to kako se radi karamelizirana kapula, kako se priprema namaz od boba, što sve ide u nadjev za bruskete i slično. Doznali su da namaz od boba mogu zamrznuti pa ga brzinski izvaditi prije no što dođu gosti. Ne samo što su naučili nešto novo, sudionici su razmjenjivali kulinarska iskustva i ugodno se podružili uz poštivanje epidemioloških mjera. Nakon tečaja maslinarstva, ovo je bila četvrta kulinarska radionica organizirana u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“, a organizatori su najavili i manifestaciju „Jedimo zdravo, jedimo lokalno“ koja će se odvijati u Kaštelima početkom 2022. godine, na kojoj će sudionici imati priliku isprobati neka zdrava, lokalna jela.

Projekt „Aktivna i kvalitetna starost“ započeo je u lipnju 2020. i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je Udruga „MI“ – Split, a partneri su: Gradovi Split, Solin i Kaštela te Udruga Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ te Udruga Vita PLUS – udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda i iz državnog proračuna.

Foto: JB i ZR / UMK Mastrinka


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada