snijeg

Preuranjena zima zakucala je na vrata Dalmacije. Hladna zračna masa s dalekog sjevera donijela je izražen pad temperature zraka. O hladnoći najbolje govori podatak da je u Splitu u rano poslijepodne službeno 5 Celzijevih stupnjeva, isto koliko i u Zagrebu.

Kiša je još prošle noći u planinama prešla u snijeg, a snježna granica u Zagori sve se više spušta. Najviše snijeg je palo u Zelovu, u 15 sati ga ima 8 centimetara. No, snijeg je počeo padati i u nekim drugim dijelovima Zagore poput Lovreća na imotskom području, Ciste Provo, ali i Zamosorja. Tako posljednjih sat vremena gust snijeg pada u Docu Gornjem, upravo na lokaciji Božićnog sela.

Nakon što se još jutros zabijelio Mosor, snijeg je zabijelio i Kozjak. Snijeg je počeo padati u višim predjelima Muća, Ugljanama…

Najhladnija lokacija u Hrvatskoj je Sinjal na Dinari sa -7°C, a na Velikoj Duvjakuši je -6°C uz osjet hladnoće od -14°C. Tamo će uvjeti vrlo uskoro postati još ekstremniji jer će očekuje daljnji pad temperature, ali naglo jačanje bure koja će večeras biti olujan. Bura će kasnije večeras podno Biokova, Velebita, a možda i drugdje, imati orkanske udare.

Snježna granica sljedećih sati bit će sve niže, pa nije isključena mogućnost da malo snježnih pahulja bude ponegdje uz obalu, ali i na Braču, Pelješcu… Ipak oborine će večeras slabiti, a noćas i prestati što će biti uvod u stabilan, ali zimski hladan utorak.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada