hren

Iako radovi na rekonstrukciji i izgradnji luke u Kaštel Starom još nisu privedeni kraju, obalni dio već je neko vrijeme u funkciji, postavljena je i rasvjeta te je omogućen rad ugostiteljskih štekata, a građanima omogućena šetnja tim dijelom obale.

- Bilo je planirano da se radovi odvijaju ponešto drugačije, ali na zamolbu Grada Kaštela uhvatili smo se ponajprije uređenja obalnog dijela, zapadno od Vinalka i možemo reći da je tu posao 99 posto gotov. Prema istom dogovoru radove smo tijekom ove sezone usmjerili prema „moru“ – kazao nam je Zoran Vukorepa iz tvrtke Pomgrad.

Tako se u ovom trenutku, između ostalog, izvode radovi na starom lukobranu, kao i na izgradnji i uređenju šetnice koja će prolaziti s istočne i južne strane Vinalka te spajati stari lukobran, odnosno mul, s plažom i starosejskim đardinom.

Da još jednom napomenemo da je predviđen rok za dovršetak svih radova početak ožujka sljedeće godine, a ako se sve nastavi istim tempom kao do sada, za razliku od drugih projekata ovdje bi se rok mogao i ispoštovati.

Ipak, sve zavisi o uvjetima u mjesecima pred nama, a kako danas izgleda ovo područje možete vidjeti u snimkama dronom koje je snimio Kuzma Topić.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij