hren

Na gomiličku plažu Kamp danas je nešto prije podneva dovezena velika Pomgradova dizalica kako bi se pristupilo izvlačenju nastradalih brodova u nedavnom požaru u marini Kaštela. Pokušalo se na više načina pristupiti izvlačenju podrtina, no nakon dugotrajnih pokušaja zbog težine brodova koji se raspadaju nisu izvučeni, odnosno uklonjeni s plaže. Preostaje uklanjanje u dijelovima, kazali su iz Vlastitog pogona.

- Odlučili smo da se ide u odvoženje dijelova broda, komad po komad. Drugog načina nemamo. Pomgrad je doveo najveću dizalicu i koja nije uspjela brod izvući u komadu. Ono što mogu kazati je to da bi do kraja ovog vikenda posao sa micanjem olupina brodova trebao biti gotov, a onda nam slijedi još posla na uklanjanju onih malih sitnih dijelova plastike i stakla. Uglavnom, čeka nas puno posla  - kazao nam je Ivan Čagalj, upravitelj Vlastitog pogona.

Brodove s plaže Kamp u proteklom periodu pokušalo se ukloniti u više navrata i na više načina. Kako je riječ o zahtjevnom poslu uklanjanja zbog stanja u kojem se brodovi nalaze, ali i mogućnosti nastajanja eko incidenta, uklanjanju se pristupalo oprezno. Prema riječima Čaglja, poslovi oko uklanjanja brodova mogli bi koštati i do pola milijuna kuna.

Foto: L. Ištuk


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij