hren

Na danas održanoj pres konferenciji nacionalnog Stožera Civilne zaštite šef Stožera Davor Božinović kazao je kako o nama ovisi kakva će nam biti zdravstvena i gospodarska slika u narednom razdoblju te najavio radno vrijeme ugostiteljskih objekata do ponoći i popuštanje mjera za prelazak granica.

Stožer produžuje postojeće mjere za javni prijevoz i radno vrijeme trgovina do 30. lipnja.

Osobama koje dolaze iz schengenskog prostora, a cijepljene su s dvije doze cjepiva, bit će omogućen ulazak u Hrvatsku čim se cijepe drugom dozom. Naime, neće trebati čekati protok vremena od 14 dana.

Kafići večeras od ponoći mogu raditi do 24 sata, najavio je Božinović nove mjere za radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Ukida se zabrana treniranja u zatvorenim prostorima i školskim dvoranama”, najavio je Božinović.

Događanja uz covid potvrde

Sve više će se širiti broj i vrsta događanja na kojima će se moći biti uz ispunjenje određenih uvjeta.

“I ovom odlukom povlačimo prvi korak u tom smjeru: otvaranje mogućnosti da se slično kao i na svadbama, mogu uz uvjete i bez strogih mjera ako su prisutne samo osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, oni koji su bolest preboljeli, a da nije prošlo više od 180 dana, ili su preboljeli i cijepili se jednom dozom, ili su unazad 48 sati imali negativan PCR ili brzi antigenski test.

Organizatori će biti obvezni najkasnije 3 dana prije okupljanja Civilnoj zaštiti dostaviti obavijest o održavanju okupljanja i okvirni broj osoba.

Preporuka protiv masovnog gledanja utakmica

Ispunjavanje uvjeta građani će moći dokazati EU digitalnom covid potvrdom ili potvrdom izdanom od nadležnog liječnika. Omogućit će se i sportska natjecanja uz prisustvo gledatelja na isti način, a pod određenim uvjetima će se moći organizirati sportska natjecanja uz gledatelje.

Pred nama je Europsko prvenstvo u nogometu, počela je i turistička sezona. Zato se daje preporuka da se ne organiziraju javna događanja većeg broja osoba, posebice masovnog gledanja utakmica tijekom prvenstva”, rekao je Božinović.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij