hren

VATROGASCI I POLICIJA I DALJE NA ZADATKU
Iako prvi pogled na gat F u gomiličkoj marini ne ostavlja dojam da se tu sinoć događalo nešto poput požara, već drugi pogled i kratka šetnja po marini, pokazuje pravu sliku stanja i što je vatra ostavila iza sebe, a posebno ružan prizor sve dočekuje na plaži Kamp gdje su noćas dogorjevala dva broda.

I dok povremeno nad marinom vlada neka čudna tišina i za razliku od dana ranije, one neke uskomešanosti ima tek u tragovima i to tek zahvaljujući onima isplovljavaju i gostima u tamošnjim ugostiteljskim objektima, vatrogasci i policijski službenici i dalje imaju pune ruke posla.

- Službeno smo lokalizaciju požara proglasili u 12.15 sati. Još uvijek se izdimljava iz jednog broda uz plažu Kamp i vatrogasci to stalno polijevaju, a da bi to mogli do kraja uspješno ugasiti u pomoć nam je pristigao i bager. Kada policijski istražitelji obave svoj dio posla, u narednim danima  prići će se uklanjaju olupina brodova, a nakon toga i sanaciji plaže Kamp. Što se tiče mogućih onečišćenja, za sada funkcioniraju brane postavljene oko brodova uz plažu i u marini i nadam se da ne bi trebalo biti većih problema – kazao nam je vidno umoran zapovjednik DVD-a Kaštel Gomilica Ivan Sanader.

- U požaru je potpuno uništeno šest brodova, nekoliko brodova je još oštećeno, a na nekim brodovima, zbog čađe koja se uhvatila, bit će potrebno detaljno čišćenje. U ovom trenutku istražitelji još uvijek vrše očevid, a pretpostavlja se da će vlasnici brodova od sutra ih moći uklanjati, sve u dogovoru s vatrogasnim i ostalim službama – kazao nam je vlasnik Marine Kaštela Josip Berket i usput naveo kako je brod koji se prvi zapalio otplutao na stranu gdje se nalaze „manji“ brodovi te nije izgorjela niti jedna od privezanih mega jahti.

A kako je u marini izgledalo nedjeljno  prijepodne pogledajte na našim fotografijama u nastavku.

 

Foto: K. Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij