hren

U subotu popodne i navečer na moru su mogući olujni udari juga!
Ako imate dojam da je dosadašnji tijek proljeća bio hladniji od normale, imate dobar dojam. Naime, nakon prosječnog ožujka uslijedio je hladan travanj, a svibanj je imao i topla i hladna razdoblja. Jučerašnji dan spada u one hladne, pa je na Velebitu čak pao i snijeg, a na Dinari i Biokovu temperatura se spustila na nulu.

I jutros je hladno, osobito u planinama i kotlinama Zagore gdje lokalno nije nedostajalo da se pri tlu javi i slab mraz! Ipak, današnjim jutrom završavamo prohladno razdoblje te će iz dana u dan biti sve toplije. Porast temperature u odnosu na prethodne dane osjetit ćemo već danas, još više za vikend koji donosi jugo i sparinu, a vrhunac prvog ozbiljnijeg vala zatopljenja dogodit će se oko utorka.

Danas nas očekuje pretežno sunčano i suho. Nakon slabe bure danju će zapuhati slab jugozapadnjak. Popodne na moru južnog Jadrana umjeren sjeverozapadnjak, na moru sjeverne Dalmacije umjereno jugo. Nakon prohladnog jutra danju će biti toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 18 do 24°C.

Subota donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom koja lokalno i prolazno može biti povećana. Zadržat će se suho, tek na krajnjem sjeveru Dalmacije može biti vrlo malo slabe kiše. Jugo će jačati cijeloga dana, ujutro će biti umjereno do pojačano, a popodne i navečer i jako, na moru su mogući olujni udari. Jutro toplije u odnosu na petak, najviše dnevne temperature zraka od 20 do 26°C.

U nedjelju djelomično sunčano i suho. Ujutro umjereno do jako s jugo s vrlo jakim udarima na moru, od sredine dana u zamjetnom slabljenju, do večeri će prestati i okrenuti na burin. Toplo, vrlo toplo i sparno s najvišim dnevnim temperaturama od 20 do 26°C.

U ponedjeljak djelomično sunčano. Južnije od Šibenika suho, u sjevernoj Dalmaciji u drugom dijelu dana može biti više oblaka i slabe kiše, a na sjevernom Jadranu jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Noću burin, danju slabo jugo. Toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 28°C.

U utorak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Popodne može biti slabih pljuskova, uglavnom u Zagori. Ponovno će zapuhati jugo koje sredinom dana može imati vrlo jake udare. Brzo će oslabiti, a navečer prestati i okrenuti na slabu buru. Vrlo toplo, ponegdje i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 24 do 31°C. Spomenimo da u Posavini temperature u utorak mogu dosezati vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva!

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij