Uoči Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja u utorak ujutro položeni su vijenci i upaljene svijeće pred spomenikom dr. Franje Tuđmane u Kaštel Lukšiću i na Spomen obilježju na Malačkoj te je potom služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Kaštel Lukšiću.

- Uvijek se sjećamo onih koji su dali živote za domovinu, s toga i ove godine polažemo vijence i odajemo jedan pijetet i počast svima koji su se borili za Hrvatsku. Ovo je zahvala svim hrvatskim braniteljima koji su stvorili ovu domovinu – kazao je prilikom polaganja vijenaca ispred spomenika dr. Franje Tuđmana u Kaštel Lukšiću, kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Da je ovo velik i značajan datum, dana ponosa i slave, te da svaki put pred polaganje vijenaca se osjeti uzbuđenje kao onoga dana kad je pokojni predsjednik Tuđman dignuo zastavu na Kninskoj tvrđavi, kazao je tom prilikom predsjednik Gradskog vijeća grada Kaštela, Ivan Udovičić.

- Zbilja uvijek emocije prorade, a ovim putem još jednom se sjetimo svih naših žrtava te iskrena sućut svim roditeljima poginulih branitelja i svima onima koji su na bilo koji način za vrijeme Domovinskog rata izgubili svoje najmilije- dodao je Udovičić.

Vijence i svijeće pred spomenikom prvom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te pred Centralnim križem u spomen obilježju poginulim braniteljima s područja Kaštela i Kaštelanske zagore na Malačkoj, ovu srijedu su položili uz predstavnike Grada Kaštela, Gradskog vijeća grada Kaštela i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka i civilnih udruga.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij