hren

Vodovod i kanalizacija Split, s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva, otvorili su još jedan, novi Centar za potrošače u zgradi VIK-a u Divuljama na adresi Put mora 6, tako da stanovništvo od Marine do Kaštela za rješenje svojih upita ili dobivanja informacija te potreba u smislu promjene vlasništva, tehničke dokumentacije, reklamacija ili pitanja o računima, više neće morati dolaziti u u sjedište VIK-a u Hercegovačkoj ulici u Splitu.

Opširnije...

Ponude pristigle na postupak javne nabave za projektiranje i građenje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji su neprihvatljive te će se u skoro vrijeme pokrenuti novi postupak, izvijestili su danas javnost iz tvrtke Regionalni centar čistog okoliša.

Opširnije...

Zbog velike opasnosti od šumskih požara, osobito u južnoj Dalmaciji, iz Hrvatske vatrogasne zajednice danas su podsjetili građane kako se odgovorno ponašati da bi se smanjio broj mogućih požara, ponajprije da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Opširnije...

Organizatori 10. KRV-i iz udruge Trokut mladih Kaštela najavljuju veliki spektakl jer uz bendove Flesh, Mind Zoo i Stereotrip ove godine na pozornicu u lukšićki Novi park dovode i jedan od najvećih hrvatskih rock sastava, riječki Let 3.

Opširnije...

Gradski vijećnici prihvatili su na prošloj sjednici prijedlog Programa potpore poljoprivredi na području Kaštela u trogodišnjem razdoblju. Riječ je o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava iz proračuna Grada Kaštela u periodu od 2021. do 2023. godine u ukupnom iznosu od milijun i 200 tisuća kuna  i to kroz šest mjera, s tim da u kalendarskoj godini može biti raspisano više javnih poziva u okviru jedne mjere.

Opširnije...

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi  nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1010 obrađenih testova danas su 42 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to Splita 11, Kaštela 6, Makarske 1, Omiša 1, Sinja 1, Solina 10, Vrgorca 1, Vrlike 1, Dugopolja 1, Gradca 1, Klisa 1, Muća 1, Okruga 1, Podstrane 1, Prgometa 1, Segeta 1, Sutivana 1 i Ciste Provo 1 osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 170 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.088. Među njima su 154 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Opširnije...

Pretežno je sunčano i vruće u petak. Vrlo velika opasnost od toplinskog vala predviđa se za Split i okolicu.
Od subote promjenjivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove i grmljavinu, mjestimice i izraženije, dok će se većinom suho zadržati u Dalmaciji.

Opširnije...

Prepune plaže kupača koji uživaju u ljetnim radostima slika su koju ovu godinu krase kaštelanske plaže u srcu sezone. Da će i dalje moći bezbrižno uživati u kupanju, posebno na svih jedanaest službenih plaža, pokazuje zadnje ispitivanje kakvoće mora koje je na svim mjestima dobilo ocjenu izvrsno, objavilo je na svojim stranicama Ministarstvo zaštite okoliša.

Opširnije...

Prema obavijesti iz splitske policije, samo u subotu, 31. srpnja biti će omogućeno uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica u vremenu od 7.30 do 14 sati.

Opširnije...

U četvrtak u poslijepodnevnim satima izbio je požar u plasteniku cvijeća u Kaštel Štafiliću iznad magistrale. Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je lokaliziran nakon pola sata te u potpunosti ugašen u 16.40 sati. U gašenju je sudjelovalo 12 vatrogasaca sa tri vozila iz DVD-a Kaštela i JVP-a Trogir.

Opširnije...

Tradicionalni godišnji koncert KUD-a Ante Zaninović „Ispod balature“ održat će se ovog  petka, 30. srpnja na brcu  u Kaštel Kambelovcu, a početak ovog jubilarnog dvadesetog godišnjeg koncerta je u 21 sat.

Opširnije...

NA IZLAZAK IZ ZRAČNE LUKE ČEKA SE VIŠE OD SAT VREMENA
Zbog srpanjske smjene gostiju i prije samoga vikenda u zračnoj luci Split u četvrtak tijekom poslijepodneva stvarale su se ogromne gužve, veliki broj putnika stigao je danas u zračnu luku. Na policijsku kontrolu čekalo se u ogromnim redovima zbog velikog broja putnika. Da je danas iza 14 sati u zračnoj luci bila „ludnica“, pokazuju slike čitatelja koji je i sam bio putnik čekajući svoj red satima.

Opširnije...

I sad vi meni recite, kako ostat ravnodušan na činjenicu da je Kinezima tribalo skoro manje vrimena za izgradit ovoliki most, nego Strabagu za 200 metri vodovoda i kanalizacije u mojoj bidnoj štradi?!

Opširnije...

RADIONICE ZA DJECU
S obzirom da postoji veliki interes za kreativnim i edukativnim sadržajima za djecu preko ljeta, Kaštelansko kazalište organizira za djecu školskog uzrasta ciklus radionica „Kreativni kolovoz“ koje počinju prvi petak u kolovozu.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog; Ljudevita Gaja, Dinarska i Mosećka da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 30.07.2021. (petak) u vremenu od 7 do 17 sati.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 918 obrađenih testova danas je 38 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 13, Hvara 1, Kaštela 6, Omiša 1, Sinja 1,  Solina 3, Supetra 1, Trogira 2,  Baške Vode 1, Dicma 1, Dugog Rata 2, Hrvaca 1, Marine 1, Podbablja 1, Podstrane 2 i Prološca 1 osoba.  Od ukupnog broja novooboljelih 21 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 188 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1076. Među njima je 149 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Opširnije...

Dalmatinski vatrogasci, osim što pokazuju humanost gaseći požare te spašavajući živote i imovinu, pokazuju je i sudjeujući u brojnim akcijama, organiziranima za pomoć potrebitima. Tako su ovih dana mnogi od njih sudjelovali i u humanitarnoj utrci za odjel neonatologije splitske bolnice.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij