muzej mala

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću u četvrtak, 28. listopada u 20 sati bit će otvorena izložba skulptura pod nazivom Život likovne umjetnice Tončice Jelača Marijančević, Bračanke koja skulpture izvodi u tehnici papier mȃchȇa, kombinirajući je s pamukom, drvom, terakotom, žicom i pijeskom. Izložba će biti otvorena do 22. studenog.

Opširnije...

mazoretkinje mala

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA
Nakon što su prije nekoliko dana na 24. Europskom prvenstvu u mažoret plesu te 34. Europskom prvenstvu u twirlingu osvojile niz medalja i pehara, članice Kaštelanskih mažoretkinja i twirling kluba Kaštela u gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu primili su kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović i zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

Opširnije...

damir trut

S ciljem učinkovitog upravljanja kriznim događajima u Regionalnom nastavnom centru civilne zaštite u Divuljama u srijedu je održano osposobljavanje čelnika jedinica lokalne i područne samouprave i članova stožera Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Opširnije...

zenici predstava mala

Udruga sveti Jeronim u sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost organizira dramsku predstavu pod nazivom Ženici koja će biti u četvrtak, 28. listopada u 18 sati u kinu sveti Juraj u Kaštel Sućurcu. Ulaz je slobodan, ali je zbog trenutnih epidemioloških mjera broj gledatelja ograničen, uz obavezno nošenje predočenje covid potvrde te uz poštivanje ostalih epidemioloških preporuka. Gledalište će se otvoriti pola sata prije početka predstave.

Opširnije...

struja1

Prema obavijesti iz Elektrodalmacije Split u četvrtak, 28. listopada doći će do iskapčanja električne energije dijelu potrošača u Kaštel Sućurcu i Kaštel Starom i to uglavnom od 8.30 do 14 sati, odnosno 14.30 sati.

Opširnije...

mala

Još jednim svjetskim zlatom okrunio se na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u kickboxingu, održanom u Lido di Jesolo u Italiji, član KBK Uni Rent iz Kaštela Luka Žuljević, kojeg je danas ugostio gradonačelnik Denis Ivanović, želeći mu čestitati na još jednom iznimnom uspjehu i uručiti prigodan dar.

Opširnije...

aba mala

Članovi kaštelanske Uduge antifašista, 27. Listopada, Dan oslobođenja Kaštela i ove su godine obilježili odajući počast poginulim pripadnicima NOV-a, ali i poginulim herojima u Domovinskom ratu.

Opširnije...

odrzavanje zivice

Vlasnici, odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne i stambene objekte, kao i vlasnici odnosno korisnici livada, neizgrađenog građevinskog zemljišta, stambenih i poslovnih dvorišta i drugih sličnih površina uz javne površine, prema Odluci o komunalnom redu dužni su:

Opširnije...

voda450

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog; Deankovićeva ulica, da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 28.10.2021. (četvrtak) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1118 obrađenih testova danas je 479 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 164, Hvara 1, Imotskog 13, Kaštela 32, Makarske 19, Omiša 20, Sinja 11, Solina 40, Starog Grada 2, Supetra 3, Trilja 3, Trogira 3, Vrgorca 26, Vrlike 1, Bola 2, Baške Vode 1, Brela 3, Dicma 2, Dugog Rata 10, Dugopolja 5, Gradca 9, Hrvaca 3, Jelse 6, Klisa 6, Lećevice 2, Lovreća 2, Marine 3, Muća 1, Nerežišća 4, Okruga 2, Otoka 21, Podbablja 5, Podgore 7, Podstrane 13, Postira 2, Primorskog Doca 5, Prološca 3, Runovića 7, Selca 1, Sutivana 1, Tučepi 1, Zmijavaca 3 i Ciste Provo 11 osoba.

Opširnije...

covid 19

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4.571 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 20.645. Među njima je 1.207 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 153 pacijenta.

Opširnije...

mala

Svoje doživljaje i iskustva na 650 km dugom putovanju pustinjom Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji, i to na leđima deve, putopisac Goran Blažević opisao je u svojoj knjizi „Karavana: Ekspedicija kroz pustinju Rub al Khali“, koju je ovog utorka predstavio Kaštelanima u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

mala

Proteklog vikenda KUD 7 Kaštela tradicionalno je posjetilo srce slavonske ravnice, maleno slavonsko mjesto Garčin, nedaleko od Slavonskog broda. Tamo su bili gosti svojih dugogodišnjih prijatelja KUD-a Vjekoslav Klaić na 31. večeri folklora "Tamburica i mandolina".

Opširnije...

partizaniDan nakon što je oslobođen najveći grad Dalmacije Split, 27. listopada 1944. godine jedinice NOV-a od fašističke okupacije oslobodile su i Kaštela, gdje se danas obilježava 77 godina od tog važnog datuma u kaštelanskoj povijesti.

Opširnije...

umirovljenici citanje

U sklopu aktivnosti projekta Aktivna i kvalitetna starost u listopadu i studenom u Mjesecu knjige održat će se četiri radionice Književnog kluba za osobe starije dobi u organizaciji udruge Sveti Jeronim. Prva je na rasporedu u srijedu, 27. listopada u Dnevnom boravku za starije u Kaštel Gomilici od 9.30 do 11 sati. Aktivnost je besplatna i namijenjena umirovljenicima koji vole čitati i provoditi slobodno vrijeme pričajući o knjigama.

Opširnije...

plenkovic4

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u utorak, nakon koalicijskog sastanka, da će se idućeg tjedna u četvrtak i u petak nastava održavati online za sve škole i razrede.

Opširnije...

kozjak mala

NA SLUŽBENOJ STRANICI DRUŠTVA
Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak iz Kaštel Sućurca je u ponedjeljak pokrenulo službenu internet stranicu hpdkozjak.hr na kojoj svi članovi i simpatizeri mogu redovito pratiti sva događanja i aktivnosti Društva.

Opširnije...

mala umk

Projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ predstavljen je u Solinu 21. listopada na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President Solin i grada Solina. Kongres se održao pod geslom „Meet, share & build“ sa ciljem poticanja susreta čelnih ljudi u turizmu i arheologiji povijesnih gradova, razmjene iskustava u pogledu promocije na domaćem i međunarodnom tržištu kao i razvoja novih turističkih proizvoda i aranžmana.

Opširnije...

voda

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog; Cesta dr. Franje Tuđmana (parni brojevi od 1102 do 1108) i Bagulova ulica će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 27.10.2021. (srijeda) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1033 obrađenih testova danas je 408 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 162, Hvara 4, Imotskog 6, Kaštela 37, Makarske 10, Omiša 19, Sinja 12, Solina 29, Starog Grada 8, Supetra 10, Trilja 5, Trogira 20, Visa 3, Vrgorca 1, Vrlike 2, Bola 2, Baške Vode 1, Brela 1, Dicma 3, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Gradca 1, Hrvaca 5, Jelse 13, Klisa 2, Lovreća 1, Marine 4, Nerežišća 1, Okruga 2, Otoka 2, Podbablja 3, Podgore 2, Podstrane 9, Postira 3, Primorskog Doca 5, Prološca 4, Pučišća 5, Segeta 6, Sućurja 1, Šolte 1 i Zadvarja 1 osoba.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij