hren

Prema pisanju portala Cijenegoriva.hr, od utorka nas čeka poskupljenje. 
Neslužbeno, spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji za 8 kuna, prosječni spremnik dizela mogao bi poskupjeti 8.5 kuna, prosječni spremnik LPG-a mogao bi poskupiti jednu kunu, stoji u objavi na Facebooku.

Stabilni dani su pri kraju, povremeno će biti obilnije kiše.
Dani su sve dulji, a temperature zraka postupno rastu prema kraju proljeća. Dugo očekivana toplina konačno je stigla u naše područje. Primjerice, jučer su najviše dnevne temperature zraka mjestimice dosezale vrlo toplih 27 stupnjeva. Slično će biti i početkom ovog tjedna, no vrijeme će se već od srijede značajnije promijeniti.

Opširnije...

Od ukupno 357 obrađenih testova danas je 6 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 4 i Kaštela 2 osobe.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježena su 253 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8251. Među njima su 2 033 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 229 pacijenata.

Opširnije...

Prema nacrtu Odluke o upisu u srednje škole početak prijava učenika u elektronički sustav upisa je 24. svibnja 2021., dok će početak prijava srednjoškolskih programa biti 25. lipnja. Prijave programa koji provode prijemne ispite završavaju 28. lipnja, 6. srpnja s lista će se brisati kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete.

Opširnije...

Kaštela su ovaj vikend bila domaćin prvog dječjeg festivala bajki Bajkulina. Na oduševljenje djece i roditelja, mali su kaštelani imali priliku okušati se u raznim vještinama i otići kući veseliji i bogatiji za nova znanja i iskustva.

Opširnije...

Današnji dan, 9. svibnja, u mnogim državama svijeta obilježava se kao Dan pobjede nad fašizmom, a Europljani ga obilježavaju i kao Dan Europe, kada se slavi mir i jedinstvo na Starom kontinentu. Kako bi obilježili pobjedu nad fašizmom, na dan kada je prije 76 godina svijet doživio povijesnu prekretnicu, a ujedno se prisjetili i svih onih koji su omogućili da Hrvatska postane ravnopravni dio Europske unije, članovi Udruge antifašista Kaštela, uoči ovog dana posjetili su spomenike  antifašističkim borcima te hrvatskim braniteljima.

Opširnije...

Prema obavijesti iz Vodovoda i kanalizacije Split, u ponedjeljak 10. Svibnja  od 8 do 15 sati bez opskrbe vodom će biti potrošači na području Kaštel Starog i to ulica Bruna Bušića od broja 17 do broja 51 i na području Kaštel Lukšića ulice  Braide, Jordana Viculina i Kralja Petra Svačića, neparni brojevi 1, 7, 9 i 11 i parni brojevi od 8 do 20.

Opširnije...

PREMINULE SU TRI OSOBE
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 873 obrađenih testova danas je 58 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid  infekciju. I to iz Splita 26, Sinja pet, Kaštela, Solina, Trogira po četiri, Dugopolja tri, Klisa i Omiša po dvije iz Dugog Rata, Imotskog, Baške Vode, Lovreća, Marine, Muća, Runovića  i Tučepa po jedna osoba.

Opširnije...

Prema podacima nacionalnog Stožera u posljednja 24 sata zabilježeno je 665 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9621. Među njima su 2032 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 234 pacijenta. Preminulo je 45 osoba.

Opširnije...

MJERIT ĆE SE KRVI TLAK I ŠEĆER
U sklopu projekta Aktivna i kvalitetna starost koju organizira udruga Mi u srijedu, 12. svibnja u udruzi Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici u 10 sati i udruzi umirovljenika Lažani u kaštel Kambelovcu u 11 sati organizira se predavanje o zdravlju koje će održati medicinska sestra. Ujedno će to biti prilika da svim zainteresirani umirovljenici kontroliraju krvni tlak i šećer u krvi.

Opširnije...

Tijekom poslijepodneva u našu redakciju stigle su fotografije i poruka zabrinute čitateljice koja je, kako je kazala,  bila neugodno iznenađena izgledom potoka u parku Vitturi u Kaštel Lukšiću, koji je pun obojane vode. Jarko plava boja vode u potoku, moglo bi se pretpostaviti, rezultat je nečijeg nemara pri čemu se čini šteta okolišu.

Opširnije...

U Splitsko-dalmatinskoj županiji prvu dozu cjepiva do sada je primilo 22 posto građana, a osam posto dobilo je dvije doze. Od utorka do nedjelje u Spaladium areni će biti cijepljeno ukupno nešto više od 17 tisuća građana. Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin kazala je da svakodnevno nastavljaju cijepiti građanstvo na punktu za masovna cijepljenja.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 662 obrađena testa danas je 81 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na covid infekciju. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije muške osobe starosti 78 i 76 godina. Preminuli su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju.

Opširnije...

Prema podacima nacionalnog Stožera u posljednja 24 sata zabilježena su 1342 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.705. Među njima je 2 016 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru  235 pacijenata. Preminulo je 36 osoba.

Opširnije...

U predivnom ambijentu dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću u petak je sve bilo u znaku priča, mašte, šarenih balona, dječjih crteža i smijeha. Razlog tome je otvaranje dječjeg festivala bajki, pod nazivom Bajkulin, koji je započeo predstavljanjem slikovnice o Medi Dini, autora Petra Novaka i posjetom djece iz dječjeg vrtića Višnjica iz Raduna. Zbog propisanih epidemioloških mjera Bajkulin se ove godine održava uz ograničen broj posjetitelja i obvezne prethodne prijave.

Opširnije...

PODIZANJE KAŠTELA NA ZAVIDAN NIVO KROZ HUMANITARNU UDRUGU
Poznati hrvatski kuhar Antun Nišević okupio je danas u restoranu Marine Kaštela u Kaštel Gomilici svoje kolege, poznate kuhare, kako bi zajedno s njima podijelio svoju ideju o ujedinjenju kuhara kroz udrugu te bi tako, kao struka, mogli humanitarno djelovati na području Kaštelanskog zaljeva.

Opširnije...

Izostanak povezanosti svih sedam kaštelanskim mjesta šetnicom uz more, česta je tema rasprava, razgovora pa i djelovanja pojedinaca i grupa, no ako je suditi prema najavama Josipa Berketa na svečanom otvaranju ovogodišnjeg Kreativnog proljeća, sljedeće godine Kaštela bi trebala dobiti i dio šetnice koji nedostaje, onaj na području nekadašnje tvornice Jugovinil.

Opširnije...

Nakon što određeno vrijeme nisu izdavali sufinancirane mjesečne pokazne karte, zbog činjenice da je većina učenika koji koriste autobusni prijevoz za odlazak u školu, nastavu pratila online, u tvrtki Promet, od četvrtka 6. svibnja ponovo su započeli prodaju istih na svojim prodajnim mjestima.

Opširnije...

Dan pobjede nad fašizmom, koji se slavi u brojnim državama svijeta, a obilježava se i kao Dan Europe, članovi Udruge antifašista Kaštela obilježit će polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomenicima poginulim i umrlim antifašistima te hrvatskim braniteljima.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij